En Ny Verden

Vent med at opdaterer 

Jeg anbefaler faktisk at vente med at opdatere til 5.0, så længe dit system er ajour. Hvis bare du sørger for at opgradere din løsning til en af de nyere versioner lige før 5.0, fx WordPress 4.9. behøver du ikke at gå i panik. Der vil, også i lang tid fremover, være fuld support og sikkerheds opdateringer til de versioner.

Det var sådan jeg skrev kort før nytår. Hvad er det så jeg anbefaler i dag..

Hvad er nyt i WordPress 5.2?

Den største ændring i WordPress 5.2 er editoren, som bliver mere intuitiv og bedre integreret. I de nuværende versioner af WordPress har det, der nu kommer til at ligger i editoren, tidligere lagde i temaer eller plugins. Vi har fx typisk brugt et plugin, der hedder Advanced Custom Fields, til vores WordPress løsninger for at få en bedre editor.

Hovedvægten i opdateringen er lagt i at give den en overhaling i ydeevnen. og stille større krav til de plugins der bruges i WordPress målet med at få alle ting til at fungere på php 7.2 er med til at højne sikkerheden på din hjemmeside. Alt det vil du kunne se mere om på den nye feature som admin gennem “Site Health” som også kommer med løsningsforslag til dig. Fremover vil du heller ikke kunne installere plugins der bruger en lavere php version end den din server bruger.

Til de af os der allerede har taget Gutenberg til os med kyshånd.. får vi nu flere værktøjer, der giver os flere fede muligheder at arbejde med. lad os kigge lidt på en af billede mulighederne i det der kaldes coverbillede, her kan man nu tilføje nye blokke oven på billedet, så det bliver nemt at lave Call to Action funktioner med et så oplagt emne.. man kan nu også definere et fokuspunkt på coverbilledet  på den måde kan man sikre at ideen med billedet ikke går tabt.

Ofte har man brug for at lave et par tabeller.. det er nu blevet endnu nemmere at tilpasse og rediger egenskaberne tabeller helt uden css styling.

En del af de gammelkendte widgets er nu, en del af Gutenberg. Sagt på en anden måde, der kommer nu 8 nye funktioner til Gutenberg, ikke at vi har så meget brug for dem her endnu. men det kommer efterhånden som Gutenberg overtager de sædvanlig Widgets områder i WordPress: sidebar, header og footer.

i 5.2 introduceres der også en block manager så du kan aktivere de block muligheder du vil arbejde med..og deaktivere dem du ikke bruger. Det vil gøre det meget nemmere for dig at lave nye indlæg på den måde.

Hos Web4marketing.dk er vi ikke bange for at lave og deltage i større beta tests, vi har gennem flere måneder brugt masser at tid og kræfter på at forberede den software vi bruger.  Vi er allerede nu i gang med at opdaterer vores server til WordPress 5.2